Struktura obiektu

Tytuł:

Poziom azotu aminowego, azotu amoniakalnego oraz stopień pH jako wskaźniki oceny higieniczno-sanitarnej mięsa bydła chorego poddanego ubojowi koniecznemu

Tytuł publikacji grupowej:

Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio D, Medicina

Tytuł równoległy:

Urovenʹ aminnogo azota, ammiačnogo azota i PH, kak kriteriigigienično-sanitarnoj ocenki mâsa bolʹnogo krupnogo rogatogo skota,podvergnutogo vynuždennomu uboû ; Level of amino nitrogen and ammonia nitrogen, and the pH value as criteria of sanitary fitness of meat of diseased cattle slaughtered of necessity

Tytuł poprzedni:

Roczniki Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej. Dział D, Nauki Lekarskie

Inny tytuł:

Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska Lublin-Polonia. Sectio D

Autor:

Buliński, Romuald

Temat i słowa kluczowe:

mięso bydła chorego ; ubój konieczny ; ocena higieniczno-sanitarna ; azot amonowy ; azot amoniakalny ; poziom pH

Opis:

Redaktorzy sekcji D: od vol. 6 (1951) Tadeusz Krwawicz, od vol. 9 (1954) Stanisław Grzycki, od vol. 34 (1979) Stanisław Bryc, od vol. 63, nr 1 (2008) Maria Majdan. ; dodatek: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska Lublin-Polonia. Sectio D, Supplementum ; tytuł nagłówkowy: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska Lublin-Polonia. Sectio D ; tytuł poprzedni: Roczniki Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej. Dział D, Nauki Lekarskie ; od 1994 nieregularny dodatek: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska Lublin-Polonia. Sectio D, Supplementum

Uwagi:

artykuł w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio D, Medicina Vol. 16, 41 (1961), strony 447-470

Wydawca:

nakładem Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej

Miejsce wydania:

Lublin

Współtwórca:

Krwawicz, Tadeusz (1910-1988). Redaktor sekcji

Data wydania:

1961

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Źródło:

Zasoby Biblioteki Głównej UMCS

Język:

pol

Powiązania:

Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio D, Medicina Vol. 16, 41 (1961)

Prawa:

domena publiczna

Źródło finansowania :

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego