Struktura obiektu

Tytuł:

Wpływ kwasu huminowego (KH) na kiełkowanie światłoczułych nasion sałaty. Część I. Przebieg kiełkowania w zależności od stężenia KH, czasu nasycania i naświetlania, pH środowiska oraz działania kinetyny i kwasu giberelowego (GA3)

Autor:

Gawroński, Eugeniusz

Temat i słowa kluczowe:

kwas huminowy (KH) ; sałata ; kiełkowanie ; naświetlanie nasion ; pH środowiska ; kinetyna ; kwas giberelowy (GA3)

Opis:

od T. 2 1947 nazwa sekcji: Sectio C Nauki Biologiczne, od T. 4 1949: Sectio C Biologia ; artykuł w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio C, Biologia Vol. 24 (1969), s. 373-394 ; streszcz. ros., ang. ; tyt. równol. w jęz. ang.: The Influence of Humic Acid (HA) on Germination of Photosensitive Lettuce Seeds. Part I. The Course of Germination in Dependence on HA Concentration, Time of Soaking and Irradiation, Environment pH, and the Action of Kinetin and Gibberellic Acid (GA3) ; od Vol. 64 (2009) dostępne tylko online

Wydawca:

nakładem Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej

Miejsce wydania:

Lublin

Współtwórca:

Lorkiewicz, Zbigniew (1923-2001). Red.

Data wydania:

1969

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Źródło:

Zasoby Biblioteki Głównej UMCS

Język:

pol ; rus ; eng

Powiązania:

Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio C, Biologia Vol. 24 (1969)

Prawa:

Biblioteka Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej

Źródło finansowania :

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego